Μουσείο Τουρισμού

Μουσείο ΤουρισμούΟ Σύνδεσμος Ελληνίδων στον Τουρισμό έχει εντάξει στους στόχους του την ίδρυση «Μουσείου Τουρισμού» με σκοπό να διαφυλαχθούν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της πορείας του Τουρισμού στην Ελλάδα.

Το Μουσείο θα είναι το πρώτο του είδους του στην Ευρώπη και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην προώθηση και προβολή της χώρας και ειδικότερα της Αθήνας.

Στο Μουσείο Τουρισμού θα αξιοποιηθούν και θα εκτεθούν με τον πλέον σύγχρονο και λειτουργικό τρόπο τα ντοκουμέντα που συνέθεσαν τον Ελληνικό τουρισμό τα τελευταία 60 χρόνια Στην υλοποίηση της ιδέας  συμβάλει και ο ΕΟΤ που έχει στην κατοχή του μία μεγάλη συλλογή από έργα τέχνης, αφίσες, έντυπα και τα αντικείμενα  που κοσμούσαν τα ξενοδοχεία ΞΕΝΙΑ από την έναρξη λειτουργίας τους. Επίσης πολλοί ιδιώτες και επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου διαθέτουν προσωπικές συλλογές  από τις επιχειρήσεις τους όλα αυτά τα χρόνια.

Την προσπάθεια αυτή υποστηρίζουν επιστήμονες, μουσειολόγοι, καθηγητές πανεπιστημίου και καλλιτέχνες που προσφέρουν τις γνώσεις τους ανιδιοτελώς.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θεωρεί το Μουσείο Τουρισμού μιά πολύ σημαντική ενέργεια, απαραίτητη για τη διατήρηση της μνήμης, και της ιστορίας του Ελληνικού Τουρισμού, που όπως όλοι γνωρίζουμε είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας μας. Γι’ αυτό και έχει θέσει υπό την αιγίδα του το Μουσείο Τουρισμού, προ ετών μάλιστα είχε την ευγενή καλοσύνη να παραχωρήσει τη χρήση κτιρίου στο ιστορικό κέντρο (περιοχή Θησείου).

 Ο ζωγράφος Α. Φασιανός έχει φιλοτεχνήσει το σήμα του Μουσείου.

Δείτε το μουσείο εδώ Ψηγιακό Μουσείο Τουρισμού

 

Save